Alinda van der Weide

Mijn naam is Alinda van der Weide. Sinds mei 2019 ben ik op de woensdagmiddag werkzaam binnen de praktijk als ondersteuner jeugd en gezin.

Na het afronden van mijn studie heb ik jaren in de jeugdzorg gewerkt, onder andere als groepsleidster, ambulant gezinshulpverlener, video interactiebegeleider en jeugd- en gezinswerker bij het CJG. Ik vind het werken met gezinnen ontzettend leuk.

De ontwikkelingen die kinderen doormaken, de manieren waarop ouders hierin aansluiten en hun kinderen stimuleren, waarbij de basis is dat een kind gezond en veilig kan opgroeien.

De hele gezinsdynamiek vind ik een mooi en boeiend proces, wat in elk gezin weer anders verloopt. Wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling van kinderen of over het opvoeden, wil ik graag hierin meedenken en hierin ondersteunen. Vaak lukt het om met een paar tips of gesprekken als gezin weer verder te kunnen. Bij complexere problematiek onderzoeken we samen wat er precies aan de hand is, kijken we wat er nodig is en welke vorm van hulp dan het meest passend is.

Specialisaties: ondersteuner jeugd & gezin