Annelies Hofstra

Sinds 2008 ben ik werkzaam in de praktijk als praktijkondersteuner.
Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van patiënten met diabetes. Ik kijk samen met hen hoe we de suikers zo lang mogelijk stabiel kunnen houden. Soms lukt dat zonder medicatie en door veranderen van leefstijl, soms moet er toch medicatie aan te pas komen of moet er ingesteld worden op insuline.
Verder neem ik longfunctietesten af van patiënten met COPD en/of astma. Samen kijken we of de inhalaties goed worden ingenomen, of voeding adequaat is.
Ook komen er patiënten bij mij die bekend zijn met hoge bloeddruk voor een jaarcontrole om de bloeduitslagen te bespreken en hen net als bij diabetes en COPD te stimuleren te bewegen en voeding onder de loep te nemen.

Twee jaar terug ben ik mij gaan verdiepen in de ouderenzorg door hiervoor weer de schoolbanken in te gaan. Het doel is om ouderen op een gezonde, veilige en prettige wijze in hun eigen omgeving te laten wonen. Dit doe ik niet alleen maar in samenwerking met thuiszorgorganisaties, Welzijn en Zorg en andere disciplines die op de een of andere manier nodig kunnen zijn. Ik bezoek de oudere patiënt thuis om te bespreken wat er nodig is om veilig thuis te kunnen blijven wonen.

Af en toe doe ik wat assistentenwerkzaamheden zoals hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en prikken, omdat ik daardoor bekwaam blijf en ook omdat ik het leuk vind.

Ik ga nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk. Het is een fijn gevoel dat patiënten vertrouwen in mij schenken en dat ik iets voor ze kan betekenen. Ik hoop altijd dat ik een laagdrempelige sfeer kan creëren en dat men weet dat ik altijd bereikbaar voor ze ben. Het is totaal geen moeite om in deze praktijk te werken, de sfeer is goed en ik heb fijne collega’s. Wij zijn echt een team.

Specialisaties: Diabetes, Ouderenzorg